Personeelstekort in Horeca

In 2025 heeft de horeca in Nederland de behoefte aan 100.000 extra medewerkers ten opzichte van nu. De medewerkers ter vervanging door uitstroom zijn daarin niet meegerekend. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van SHV en KHN.

De Nederlandse horeca groeit; door meer vrijetijdsbestedingen en toerisme eten en drinken mensen vaker buiten de deur. Zelfs bij een gematigde economische groei zijn de verwachtingen voor de branche positief.

 

Om deze groei te realiseren moeten ondernemers inzetten op 3 dingen:

  • Behoud van medewerkers door goed werkgeverschap
  • Opleiden van huidige medewerkers
  • Samen met het onderwijs zorgen voor een grotere instroom

 

Door goede opleidingen te bieden zal je medewerkers aan je bedrijf binden, wat zorgt voor meer betrokkenheid en kwaliteit.

Bij Claes Drankengroothandel werken we samen met diverse partijen om hierin te kunnen ondersteunen.

Contact

Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op 040 -201 73 77.
U kunt ons uiteraard ook via e-mail bereiken. Vul het bijgaande formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ondersteuning