De stoere smaken van smoky cocktails

Cocktails maar dan net wat stoerder, gewichtiger, hartiger en met een beetje verbeelding zelfs ‘vleziger’. We hebben het over ‘smoky cocktails’. Er zijn vele manieren om tot rokerige smaken te komen in cocktails: van rokerige spirits, mixers of zelfs thee.

Mezcal

Het Mexicaanse agavedistillaat mezcal dankt zijn rokerige karakter aan de garing van agaven, voordat ze gefermenteerd en gedistilleerd worden. Deze garing gebeurt door de agaven te roken in een kuil in de grond, bedekt met aarde. Een goede mezcal herbergt nog veel meer smaken dan rook, maar met een mezcal geef je onmiskenbaar een smoky touch aan je cocktail.

Islay whisky

Het Schotse eiland Islay staat bekend om zijn peaty whisky, whisky waarbij de gemoute gerst droogt door turfrook. Van een echte peaty Islay Single Malt Scotch whisky als Lagavulin of Oban heb je maar één barspoon nodig om je cocktail dat geturfde, rookaroma mee te geven. Er zijn ook Schotse blended whisky’s met een stevig rookaroma, zoals Johnnie Walker Double Black.

Rokerige mixer

Coca-Cola Signature Mixers smoky notes heeft een intens aromatisch, eikelachtige smaak met subtiele noten van tabak. Daarnaast zorgt de mixer voor extra nuances bij een combinatie met zeer kruidige, donkere rumsoorten of krachtige vanille bourbons. De topnoten zijn eeuwenoude ylang ylang en ambarettezaad die in balans zijn gebracht door een basis van elegante, warme bruine specerijen.

Smokey Cuban

Coca-Cola mixer met een uitgesproken rokerig karakter met een vleugje tabak en ylang ylang.

Ingrediënten

100 ml smokey notes

45 ml Ron Perla Anejo

1 schijfje limoen

ijsklontjes

Contact

Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch te bereiken op 040 -201 73 77.
U kunt ons uiteraard ook via e-mail bereiken. Vul het bijgaande formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ondersteuning